První přihlášení do privátní části portálu

29. 11. 2022 Admin úřadu

Přihlášení se provede stisknutím oranžového tlačítka "Přihlášení" vpravo nahoře. A nebo při přizpůsobeném zobrazení na tabletu, či chytrém mobilním telefonu, klikem na oranžové tlačítko se zámkem a nebo rozkliknutí tlačítka  se třemi pruhy vpravo nahoře a následném stisku oranžového tlačítka "Přihlášení".  Modré tlačítko Portál občana se znakem lva slouží pro vstup do národního Portálu občana (obcan.portal.gov.cz). 

Po  prvním přihlášení do privátní části portálu je třeba potvrdit souhlas s používáním služeb portálu. Nejlépe souhlas trvalý. Ten lze poté kdykoliv v nastavení odvolat. Pokud udělíte souhlas krátkodobý, bude třeba udělovat souhlas při každém dalším přihlášení.

Dále je možno, a je to i doporučeno, povolit v Nastavení - Uživatelské nastavení  informační službu - potvrdit souhlas s jejím používáním a nastavit a potvrdit e-mail, na který bude informační služba zasílat notifikace a nakonec  nastavít na základě kterých událostí se mají  notifikace ( upozorňující e-maily)  na váš e-mail zasílat. Tedy například při vzniku nového poplatku, nebo změny na poplatku, uhrazení platby přes platební bránu a nebo třeba při zveřejnění nového článku na Portálu občana. V této souvislosti si po přihlášení do portálu  prosím také zkontrolujte , zda se vám ztotožnily k vaší osobě poplatky s agendou úřadu. ( Nastavení-uživatelské nastavení- seznam ztotožněných agend).

Také je možno si povolit  další službu, tzv. Hlídacího psa a nastavit si co má být hlídáno. Můžete si tak nechat např. hlídat platnost nějakého dokladu, pojištění, prohlídky ap. a uložit si k tomu i řadu údajů. Hlídací pes vás pak včas upozorní jak v portálu na nástěnce , tak notifikačním e-mailem na nastavenou událost.

Po takovémto prvotním nastavení již bude portál dále  fungovat automaticky. Tedy jakmile vám bude ze strany městského úřadu vyměřen nějaký místní poplatek, přijde vám upozorňující e-mail včetně QR kódu k jeho zaplacení. Zaplatit tak lze buď přímo pomocí zaslaného QR kódu a nebo uvidíte platbu po přihlášení se do portálu občana na nástěnce a je možno zde zaplatit přes  platební bránu GoPay. 


Tento článek se nálézá na serveru Služby městského úřadu Židlochovice (https://obcan.zidlochovice.cz:443/obcan/).
Používáme cookies potřebné pro běh webových stránek, poskytování funkcí sociálních médií, analytické účely a cílení reklamy. Více informací